Info Pomoć  
 Početna Tabele ovosti Download Zumbar Linkovi

Priča o Zumbaru

vaki dobar sajt, firma, projekt ili bilo što drugo u što se uloži značajna količina truda, trebao bi imati i svoju vjernu grafičku reprezentaciju. Simboli se lakše pamte od pisane riječi.

Ne radi se tu o nekim čudima od designa, poželjna je jednostavnost koja će jamčiti prepoznatljivost. U principu što je logotip jednostavniji to je i bolji. Važno je samo da je unikatan. A što je unikatnije i jednostavnije nego krumpir sa krilima?

Upravo je to moj Zumbar, krilati krumpir! :-]

Najteže od svega je izmišljati stvari koje prije nisu napravljene ili su neviđene. Onda čovjek počne čuda raditi, neke oblike crtati i bjesne gliste izvoditi, a od svega toga ništa... Tako sam jednu večer sjedio za računalom nad grobljem posrnulih crteža i bezveze zacrtah krumpir. Baš pravi krumpir.

Budući da su sati rada rezultirali jednim krumpirom, koji još uz to i nije izgledao baš krumpiroliko, bacio sam se na pauzu. Par sati poslije, opet za komp i opet moj krumpirko mene milo gleda sa monitora. "Ajde", rekoh mu, "napravimo nešto od tebe!" Dodao sam jedno krilo, a onda i drugo. To je izgledalo poprilično smiješno. Kao krilati patlidžan (jer se krumpirko u međuvremenu produljio).

Sa nekim manjim izmjenama kao što su uzgajanje još dva krila i para pipaka to je počelo ličiti na nešto. Mislim da je cijeli proces pauza/rad/pauza i rad/radi nešto drugo/rad potrajao nekoliko dana da bi krajnji rezultat bilo krilato čudo u gornjem lijevom kutu.

A koliko je tek sa bojama bilo problema! Ima ih milijarde, a opet 99% njih daju katastrofu kada ih se stavi zajedno na neku površinu! Koliko su boje frustracija izazvale, o tome ne trebam ni pričati, jer kada pogodim nešto dobro, onda se to obično nije slagalo sa nečim drugim… Živa mora.

Tako je na kraju Zumbar proživio jedan cijeli ''patato methamorphosis'' :-)

Sa imenom je isto bilo komedije. Bilo je najrazličitijih prijedloga, sve dok nisam čuo moju majku kako nešto priča i spominje nekakvog ''zumbara''… I eto ti ideje. Budući da mi je ta riječ posebno simpatična, a osobno volim bumbare, maskoti sam dao ime Zumbar.

Kraj. :-)

P.S. Ukoliko nekome treba vektorska slika Zumbara, može ju skinuti ovdje.

Početna Veliki PSE Tabele Zumbar Linkovi
Prijavi grešku